هفت نوع از بیماری های رایج افسردگی

7 نوع رایج بیماری افسردگی | سید محمود شاهورانی

افسردگی یک اختلال خلقی جدی است که می‌تواند اثرات مخربی بر زندگی و روابط افراد داشته باشد. افرادی که افسرده هستند، غمگینی شدید و ازدست‌دادن مداوم علاقه به فعالیت‌هایی را که قبلاً از آنها لذت می‌بردند، تجربه می‌کنند.

به‌سختی می‌توان آن را توسط یک فرد عادی تعریف و مشخص کرد. افسردگی عواقب گسترده‌ای دارد؛ زیرا، بر توانایی فرد برای انجام عملکردهای عادی زندگی، تأثیر منفی می‌گذارد. انواع مختلفی از افسردگی وجود دارد؛ در اینجا به برخی از آنها اشاره می‌کنیم.

اینجا در مرکز روانشناسی شادان با مدیریت سید محمود شاهورانی، در خصوص انواع افسردگی که ممکن است گریبان گیر هر فردی در جامعه گردد صحبت می کنیم.

اختلال افسردگی اساسی

اختلال افسردگی اساسی، به‌عنوان افسردگی بالینی نیز شناخته می‌شود. علائم افسردگی بالینی شامل تغییرات وزن، اختلال در الگوهای خواب، خستگی غیرقابل‌توضیح، مشکلات تمرکز و احساس خودکشی یا داشتن افکار در مورد مرگ است. اگر این علائم بیش از دو هفته ادامه داشته باشد، فرد باید به درمانگر مراجعه کرده و درمان، بلافاصله شروع شود.

اختلال افسردگی مداوم (PDD)

به آن دیستیمیا نیز می‌گویند. این نوع از افسردگی انواع خفیف، متوسط یا شدید دارد. برای تشخیص این بیماری، باید حداقل ۳ مورد از علائم زیر را برای حداقل ۲ سال متوالی داشته باشید.

  • بیشتر روز احساس ناراحتی می‌کنید،
  • کاهش یا افزایش اشتها در اکثر روزها،
  • کاهش یا افزایش خواب در مقایسه با خواب معمولی،
  • خستگی یا کاهش انرژی،
  • کاهش عزت‌نفس،
  • اختلال در تمرکز یا تصمیم‌گیری،
  • ناامیدی.

عوارض اختلال افسردگی مداوم | سید محمود شاهورانی

 

توجه: علائم افسردگی مزمن، به‌اندازه افسردگی شدید نیست. ممکن است در طول دوره افسردگی مزمن، دوره‌هایی بدون علائم وجود داشته باشد، اما این دوره ممکن است از ۲ ماه متوالی در یک دوره ۲ساله (یا بیشتر)، تجاوز نکند. افسردگی مزمن، همراه با پریشانی قابل توجه، باعث اختلال در بهره‌وری و عملکرد فرد می‌شود.

اختلال دوقطبی

به آن افسردگی شیدایی نیز می‌گویند. فرد طیف وسیعی از احساسات را تجربه می‌کند، از شادی افسارگسیخته تا خلق‌وخوی بسیار پر از ناامیدی و ناراحتی. دوره‌های شادی به‌عنوان شیدایی شناخته می‌شود و حتی می‌تواند نیاز به بستری‌شدن در بیمارستان داشته باشد.

علائم عبارت‌اند از خستگی غیرقابل‌توضیح، بی‌خوابی، درد بدون علت، اعتمادبه‌نفس پایین، دوره‌های اضطراب و تحریک‌پذیری، بلاتکلیفی و زندگی نامنظم. برخی از افراد نیز ممکن است از توهم و هذیان رنج ببرند. بیمارانی که از اختلال دوقطبی رنج می‌برند، در مقایسه با سایر انواع افسردگی، در معرض خطر بیشتری برای خودکشی هستند. دارو اختلال دوقطبی، به کنترل نوسانات خلقی فرد کمک می‌کند.

اختلال عاطفی فصلی (SAD)

افسردگی فصلی | سید محمود شاهورانی

افسردگی فصلی، زمانی است که فرد در ماه‌های زمستان، احساس افسردگی می‌کند. به‌نوعی افرادی که از این مشکل رنج می‌برند، با کاهش مدت‌زمان روز و با کاهش میزان نور خورشید، به طور غیرعادی احساس ضعف می‌کنند.

درمان این نوع افسردگی شامل دارودرمانی و نوردرمانی است.

افسردگی پس از زایمان (PPD)

افسردگی پس از زایمان، به‌عنوان نوعی از افسردگی طبقه‌بندی می‌شود که بیش از دو هفته پس از به‌دنیاآوردن نوزاد، ادامه می‌یابد. این می‌تواند به دلیل تغییرات هورمونی قابل‌توجهی که در دوران بارداری رخ می‌دهد، ایجاد شود.

علائم PPD از اخلال افسردگی اساسی و اختلال افسردگی مداوم، متفاوت است و معمولاً شامل کناره‌گیری اجتماعی، نوسانات شدید خلق‌وخو، مشکل در برقراری ارتباط با کودک، افکار آسیب رساندن به خود یا آسیب رساندن به کودک، احساس درماندگی و ناامیدی، و حملات اضطراب یا هراس است.

مرکز روانشناسی شادان

اگرچه زنان در معرض خطر بیشتری برای افسردگی عمومی هستند، اما در خطر ابتلا به دو نوع افسردگی مختلف نیز هستند که تحت‌تأثیر هورمون‌های تولیدمثلی قرار دارند؛ افسردگی پری ناتال و اختلال نارسایی پیش از قاعدگی.

افسردگی روانی

صفات روان پریشی شامل هذیان (باورهای نادرست) و توهمات (ادراکات حسی نادرست) است که می‌تواند در هر زمانی در طول یک دوره افسردگی رخ دهد.

افسردگی موقعیتی

هنگامی که یک فرد به یک موقعیت استرس‌زا، بااحساس افسردگی واکنش نشان می‌دهد، به آن افسردگی موقعیتی می‌گویند. این می‌تواند ازدست‌دادن شغل، مرگ در خانواده، طلاق قریب‌الوقوع، آسیب جسمی یا شرایط ناخوشایند دیگری باشد که می‌تواند بر خلق‌وخوی فرد تأثیر بگذارد. صحبت با یک درمانگر در بیشتر شرایط کمک‌کننده است.

یادداشتی از مرکز روانشناسی شادان

افسردگی برای همه یکسان نیست و حتی علائم آن از فردی به فرد دیگر متفاوت است و می‌تواند از شرایط خفیف تا جدی‌تر، متفاوت باشد. درمان برای همه نوع افسردگی وجود دارد و در بیشتر موارد، نتایج مثبتی به همراه دارد.

همچنین بخوانید: افسردگی چیست؟                             

اطلاعات ارائه شده در اینجا فقط برای اهداف آموزشی و آگاهی است و نباید برای تشخیص یا درمان هر گونه بیماری ملاک قرار گیرد. خواننده باید برای تعیین مناسب‌بودن اطلاعات و قبل از مصرف هر دارویی، با یک پزشک مشورت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Follow by Email
Instagram
Telegram
WhatsApp