تعارض اجتنابناپذیر است، اما نحوه برخورد ما با آن میتواند در روابط زناشویی تفاوت ایجاد کند.
عقاید زوجها، در نتیجه تربیت آنها در محیطها و فرهنگهای مختلف، با یکدیگر متفاوت است.
محققان میگویند که سال اول ازدواج پر از تغییرات، سازگاریها و چالشها است، زیرا شما و همسرتان باید با زندگی و نقشهای جدید خودسازگار شوید.
مطالعهای که در دانشگاه تگزاس بر روی عوامل پیشبینیکننده رضایت زناشویی انجام شد، نشان داد که کاهش عشق و علاقه بین همسران و افزایش دوسوگرایی و اختلاف بین آنها در دو سال اول ازدواج، پیشبینیکننده طلاق پس از 13 سال است.
این مطالعه همچنین نشان داد که زوجهایی که در دو سال اول ازدواجشان از هم جدا شدهاند، در دو ماه اول ازدواجشان نشانههایی از ناامیدی و رفتار منفی نسبت به یکدیگر نشان دادهاند، درحالیکه زوجهایی که ازدواجشان ادامه داشته و همچنین خوشحال هستند، احساسات مثبتی نسبت به همدیگر دارند.
بازی سرزنش فقط باعث تشدید درگیریهای شما و همسرتان میشود.
تحقیقات همچنین نشان میدهد که تازه ازدواج کردهها، ممکن است به دلیل انتظارات غیرواقعی یا نحوه زندگی در مقابل آنچه از ازدواج انتظار داشتند، در معرض نارضایتی قرار بگیرند.
همچنین مشکلات بین زوجین در سالهای اولیه، اغلب ناشی از مسائل کوچک، غیرمنتظره، رقابت بین همسران، احساس ناامیدی، عدم تحمل مسئولیتها و اختلاط نقشهای هر فرد و همچنین رابطه جنسی است.
یک نظرسنجی از 1000 زوج که طلاق گرفتهاند یا در حال طلاق هستند، دادههای زیر را مشخص کرد:
- اکثر طلاقها تنها توسط یک طرف آغاز میشود و تنها 27 درصد از پاسخ دهندگان اعلام کردهاند که تصمیم به پایان ازدواج دو طرفه بوده است.
- بیشتر طلاقها بین سال سوم تا هفتم ازدواج اتفاق میافتد.
- تنها 4 درصد از زوجها پس از 10 سال ازدواج، طلاق میگیرند.
- 63 درصد از طلاقگرفتهها، معتقدند درک بهتر تعهدات ازدواج میتواند به آنها کمک کند تا از طلاق اجتناب کنند.
- عدم سازگاری، دلیل اصلی طلاق زوجهای جدید است، بهطوریکه 59 درصد از زوجهایی که در سال اول طلاق گرفتهاند، به این دلیل اشاره می کنند.
چگونه بر اولین مشکلات ازدواج غلبه کنیم؟
شری استراتوف، نویسنده کتاب، در مقاله خود در وبسایت Verywellmind میگوید که علاوه بر زنده نگهداشتن رابطه عاشقانه در آغاز یک رابطه زناشویی، اولویتهای دیگری نیز وجود دارد که همسران در ابتدای راه باید به آنها نیز توجه کنند، این اولویتها عبارتاند از:
1.رسیدگی به امور مالی
ممکن است هر کدام از زوجین، منابع مالی جداگانه داشته باشند و این یکی از موارد مهمی است که در ابتدای ازدواج یا حتی قبل از ازدواج باید در مورد آن صحبت شود. آیا هر کدام از شما پول خود را در حساب جداگانه خود نگه میدارید یا با هم آن را استفاده میکنید؟ در همه موارد، صداقت در جلوگیری از اختلافنظر در مورد مسائل مالی، نکته کلیدی است.
2.کارهای خانه
تقسیم صحیح کارهای خانه بین زوجهای تازه ازدواج کرده، میتواند استرس را در خانه شما از بین ببرد و ازدواج شادی را تضمین کند.
تقسیم صحیح کارهای خانه بین زوجهای تازه ازدواج کرده استرس را از بین میبرد.
3-راههایی برای گذراندن اوقات فراغت بیابید
درحالیکه گذراندن وقت با هم مهم است، همچنین باید برای رشد شخصی و استقلال، زمان با کیفیتی را با خانواده یا دوستان سپری کنید.
4-برای خانواده و اقوام محدودیت تعیین کنید
در مورد مشارکت خانواده همسران در امور خصوصی با شوهرتان صحبت کنید؛ مثلاً آیا میتوانند بدون تماس قبلی، به خانه بیایند یا باید هر دو با یک تماس تلفنی یا پیامک مطلع شوید.
5- درک تفاوتها
زوجها معمولاً در نتیجه تربیت در محیطها و فرهنگهای مختلف، افکار متفاوتی با یکدیگر دارند و درک و احترام به این تفاوتها، به شما کمک میکند از قضاوت دوری کنید و روابط خود را با همسرتان بهبود بخشید.
6- نحوه برخورد با اختلافات را بیاموزید
درحالیکه اختلافنظر اجتنابناپذیر است، نحوه برخورد ما با اختلافات میتواند تفاوتی در روابط زناشویی ایجاد کند تا نگرش سازنده و احترام متقابل را حفظ کنید.
7- درباره انتظارات بحث کنید
از مسئولیتهای خانگی گرفته تا جزئیات رابطهتان، مهم است که در مورد آنچه که هر یک از شما از دیگری انتظار دارید، بحث کنید.
انتظارات نادرست یا برآورده نشده، میتواند باعث ایجاد استرس در رابطه شما شود؛ بهعنوانمثال، اگر از شریک زندگی خود انتظار دارید که به آنچه در فیلمهای عاشقانه میبینید عمل کند، بهشدت اغراق میکنید و هر دوی شما باید انتظارات خود را قابلقبول و قابلکنترل کنید.
8- از سرزنش بپرهیزید
بازی سرزنش، تنها باعث تشدید درگیریهای شما و همسرتان میشود؛ بنابراین بهتر است با او صحبت کنید که واقعاً چه اتفاقی میافتد و چگونه میتوانید بهعنوان یک زن و شوهر، برای پر کردن شکاف و حل اختلاف، با یکدیگر همکاری کنید.
9- به خود و شوهرتان زمان بدهید تا با هم سازگار شوند
ازدواج برای هر دوی شما تازگی دارد، بنابراین مهم است که هنگام تطبیق با نقشها و مسئولیتهای جدید خود، صبور باشید.
10- نمیتوانید شوهرتان را تغییر دهید
به یاد داشته باشید که شما نمیتوانید شوهر خود و رفتار او را تغییر دهید، اما میتوانید واکنشهای خود را تغییر دهید؛ این میتواند باعث شود شوهرتان نیز واکنشهای خود را تغییر دهد.
11- قدر شوهرتان را بدانید
گفتن “متشکرم” و ابراز قدردانی از همسرتان، میتواند کمک زیادی به ایجاد احساس خوب در مورد خود و رابطه شما با او کند.
12- زمان با کیفیتی را با هم بگذرانید
لذتبردن از زمان با یکدیگر و ایجاد خاطرات ارزشمند در زندگی مشترک، میتواند به تقویت رابطه شما کمک کند.
درک راههای اصلی که همسرتان احساس میکند دوستداشتنی است، یک راه فوقالعاده قدرتمند برای تقویت ازدواج شما است. هنگامی که زبان عشق شریک خود را بدانید، میتوانید به روشی مثبت و تأییدکننده به او پاسخ دهید.